Om oss og vår butikk

Barnesetebutikken er en lokal bedrift i Ål i Hallingdal, som ble startet i 2021. 

Vi har bilstolmerker som BeSafe, Axkid og Cybex. Vi fører også alt du måtte trenge av tilbehør til bilstolen som f.eks. sommertrekk, bilstolspeil, sparketrekk, bilstolposer, hode- og nakkestøtte, solbeskyttelse, organizer og sitteunderlag.

Blant vårt sortiment finner du babybilstoler, småbarnsstoler og beltestoler fra nyfødt og opp til 12 år.

  • Er du usikker på hvilket sete som best passer til barnet, på montering eller om seter i det hele tatt passer i bilder så er dere hjertelig velkommen til å stikke innom butikken vår. Hos oss kan dere komme innom med både barn og bil for prøvesitting og for å sjekke hvordan stolen passer deres bil.

 Savner du noe eller leter etter noe spesielt innenfor merkene vi fører, må du gjerne gi oss et lite pip om det så gjør vi det vi kan for å få bestilt det opp til deg.

Velkommen til vårt showroom/butikk og lager

Besøksadresse: 

Hallingdal Motor og Fritid AS

Sundrevegen 190, 3570 Ål

Våre åpningstider er:

  • Hverdager 08.00-16.00
  • Lørdag og søndag: Stengt

Vil du hente varene når du er i nærheten, eller når du er på vei til/fra hytta? Ikke noe problem! Vårt showroom og lager ligger strategisk godt plassert like ved Riksvei 7. Etter avtale kan vi være behelpelig med å holde åpent hvis dere ønsker å hente en bestilling.

Prøv alltid før du kjøper

Vi anbefaler på det sterkeste at du prøver bilstolen i bilen din før du kjøper. Hvilke bilstoler som sitter best i hvilken bil varierer. Kommer du derfor innom vår butikk får du både mulighet  til å sjekke ut flere modeller og du kan låne med en stol ut for å prøve i egen bil. En avgjørende faktor her er utformingen av sitteputen i baksetet. Sportsseter med høye kanter kan påvirke plasseringen av bilstolen. Dersom sitteputen er ganske flat, så passer de fleste bilstoler godt. Og skal du, for eksempel, ha tre bilstoler inn i baksetet, er det en fordel med et flatere baksete slik at stolene kan trekkes lenger ut mot døren og festes med bilbeltene i stedet for Isofix.

Dersom sitteputen heller en del, er det ekstra viktig å prøve stolen i bilen. En bakovervendt bilstol kan da ende med å bli stående slik at den vipper mer fremover, og barnet blir sittende mer oppreist enn bilstolprodusenten anbefaler. En del produsenter oppgir hvilken vinkel i grader de anbefaler.

Det er også viktig å sjekke avstanden til forsetet. Får passasjeren eller sjåføren foran plass? Om plassen er dårlig, så anbefaler vi å prøve en annen bilstol. Prøv deg frem med ulike merker og typer - du vil raskt se at noen bilstoler vil egne seg bedre enn andre for akkurat din bil.

Til slutt kan det lønne seg å sjekke hvor dypt Isofix-festene sitter. Om disse sitter langt inn, kan det være lurt å velge en bilstol med regulerbare Isofix-armer slik at benplassen til barnet blir best mulig når han/hun sitter bakovervendt.

Bilstolprodusentens bil-liste

Alle bilstolprodusentene opererer med lister over hvilke biler stolene er godkjent brukt i. Listene indikerer hvilke plasser i bilen stolene kan brukes på. Det er kundens ansvar å forsikre seg om at bilstolen er kompatibel med egen bil, så vi anbefaler at dere sjekker listen før dere kjøper bilstol. Bilstol-listene ligger ved bilstolen og er også tilgjengelige på produsentens hjemmeside.

Bilstolprodusentene opplyser om at mange stoler kan brukes i flere biler enn det som er oppført i listen selv om de ikke er testet. Barnas Hus sine ansatte må forholde seg til bilstol-listene.

Vær ekstra oppmerksom på hvilke plasser i bilen stolen er godkjent for. Mange populære bilstoler er for eksempel ikke godkjent for bruk i midtsetet, og heller ikke på tredje seterad om man har det. Om du har en bil med oppbevaringsplass under gulvet, må du kontakte bilprodusenten for å forsikre deg om at gulvplaten tåler trykket av støttebeinet og bilstolen i en eventuell kollisjon. Noen bilprodusenter anbefaler at oppbevaringsrommet fylles opp med godkjent materiale.

Beltestoler bør stå godt inntil ryggen på baksetet. Dersom det blir et stort hulrom bak, anbefaler vi at dere velger en stol som gir mindre gap. Vær her ekstra oppmerksomme på bilstolprodusentens liste.

Kort oppsummert

  1. Sørg for at bilstolen sitter godt i bilen.Den skal lett la seg montere korrekt i bilen. Utforming på bilens sete gjør at enkelte bilstoler passer bedre enn andre. Prøv helst med barnet i stolen ved demonstrasjon i butikk.
  2. Pass på at bilstolen er godkjent for bruk i din bil. Alle bilstolprodusentene har egne lister over hvilke biler stolene deres er godkjent for. Sørg for at stolen du kjøper passer i din bil. Listene finner du på bilstolprodusentenes hjemmesider.

Takk for at du tok deg tid til å kikke innom.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig handel, i butikk eller på nett!