Vårt showroom

Hvordan vite hvilken bilstol som passer akkurat ditt barn? Du kan orientere deg om dette ved å sjekke bilstolens beskrivelse. Bilstoler bruker nemlig klassifisering som R44 som er EU-regelverk for vekt, og R129 i-Size som er EU-regelverk for høyde. Du vil finne en lenke til guide i bunnen av saken.

I jakten på riktig bilstol må du derfor først vite hvilken vektklasse eller høydegruppe ditt barn tilhører. Det beste er å ta med seg barnet for prøvesitting slik at man vet at både størrelse og type sete passer barnet godt.

Bilstol og sikring av barn i bil

Når det gjelder spørsmålet om barnet skal være vendt fremover eller bakover, har Dinside hentet dette sitatet fra Helena Stigson som er forsker på trafikksikkerhet og jobber i Folksam. Hun sier at:

– Barnet bør sitte bakovervendt så lenge som mulig – helst opp til fire-fem års alder. Små barn er mer sårbare i kollisjon, siden hodet deres er mye større i forhold til kroppen og nakkemusklene ikke er ferdig utviklet.

Stigson legger vekt på at belastningen i en frontkollisjon er tre ganger høyere på et lite barn vendt forover, sammenlignet med et som er vendt bakover.

NAF advarer også foreldre mot å snu barna for tidlig, og Morten Fransrud som er fagsjef i NAF trafikktrening sier at barn som snus for tidlig kan ende opp med alvorlige skader i nakken og brystet.

Et par andre punkter som kan være verdt å merke seg:

  • Et bakovervendt sete må aldri monteres i et forsete med aktiv airbag.
  • Tykke klær gjør gjerne at beltet ikke sitter stramt nok.

Her finner du spesifikasjonene for reglementet tilknyttet vekt og høyde for barnesete.

 

Har du spørsmål om hvilket sete som passer deg, eller er du usikker på montering? Vi har en rekke barneseter å velge mellom, og over 30 forskjellige barneseter utstilt i vårt showroom.

Kom gjerne innom og vi gjør vårt beste for å hjelpe deg.

 

Besøksadresse:

Hallingdal Motor og Fritid AS

Sundrevegen 190

3570 Ål