Gå til innholdet

5 tips til hvordan du får mest mulig ut av bæreselen.

Et nytt familiemedlem betyr utallige øyeblikk av glede og endeløs kjærlighet. Men det betyr også mangel på søvn, mange kopper kald kaffe og en konstant følelse av behov for en ekstra arm eller to. Vi har samlet noen tips om hvordan en bæresele kan gjøre livet ditt som nybakt forelder enklere og hvordan du får mest mulig ut av bæreselen.

1. Bruk bæreselen både innendørs og utendørs

Dette høres kanskje litt for åpenbart ut, men vi kan ikke fremheve fordelene med å bruke en bæresele nok. Å bære babyen betyr at den lille koser seg på et trygt sted. Samtidig har du begge hendene fri til oppgaver i hjemmet, shopping, å gå tur med hunden eller andre aktiviteter.

I tillegg til det praktiske aspektet, betyr det å bære babyen også tid sammen, mye oksytocin (også kjent som “lykkehormonet”) og det hjelper til med en sunn hofteutvikling.

2. Kan jeg løfte det sovende barnet fra bæreselen til sengen uten å vekke det?

Det tryggeste stedet for barnet ditt er inntil deg. Ikke rart at mange babyer blir rolige på et øyeblikk og sovner fort når de sitter i bæreselen. Men finnes det en måte å løfte den sovende babyen fra bæreselen til sengen uten å vekke den lille? Ved å følge denne lille rutinen øker du sjansene for å lykkes med det som kan føles som en umulig oppgave:

  • Løsne skulderstroppene på bæreselen og brett ned ryggpanelet mens du sikrer babyen mot brystet.
  • Flytt babyen – fortsatt i en oppreist, litt fremoverlent stilling – mot sengen. Pass på at hodet lener seg fremover – hvis hodet tipper bakover, vil babyen våkne på et øyeblikk.
  • La føttene på babyen berøre sengen og sett barnet langsomt i sittende stilling.
  • Bøy overkroppen på barnet litt til siden og fremover (slik at armen berører sengen) og hjelp barnet med å rulle over på siden/skulderen til liggende stilling.
  • La den lille få sove videre.

Det er viktig å gi barnet litt tid til å roe seg ned i hver av disse stillingene. Tenk på denne lille rutinen som om du hadde ligget på gulvet selv. Du vil først ha kontakt med føttene, så setter du deg ned, legger vekten på én arm og ruller tilbake på siden. Det er ikke vanskeligere enn det.

3. Bruk en bæresele med Mesh-stoff for økt komfort om sommeren

 

mesh carrier

Vil du være aktiv sammen med barnet – kanskje trene litt? – eller trenger du en løsning for de varme månedene? Da anbefaler vi at du bruker en bæresele i Mesh-stoff. BeSafe Haven bæreselen er tilgjengelig i et innovativt 3D-Mesh-stoff som gir god luftstrøm og transporterer fuktighet bort fra barnet.

Kle babyen i lette og luftige klær hvis det er varmt ute. En ekstra solskjerm kan beskytte den lille mot sterke solstråler, men vi anbefaler at babyen holdes i skyggen hvis det er ordentlig varmt. Pass også på at både du og babyen din får i dere nok drikke!

Visste du at BeSafe Haven leveres med en ekstra solskjerm? >>

sun canopy

4. Kan jeg bruke bæreselen om vinteren?

Kan du bære babyen utendørs om vinteren? Absolutt! Det kan også være et bedre alternativ enn å dytte barnevognen gjennom snøen. Ved bruk av bæresele i kalde temperaturer, anbefaler vi at du bærer babyen innenfor jakken. Dette er enkelt med en gravidjakke, en jakke som er litt større enn din vanlige størrelse, eller med en spesiell del som kan kneppes eller festes med glidelås foran på jakken.

Det kan være lurt å bruke flere lag med klær under jakken. Ull er et flott materiale å bruke fordi det bidrar til å regulere babyens temperatur. Beskytt den lilles hode med en hette eller strikket lue, og kontroller temperaturen ved å kjenne regelmessig på nakken.

Merk: Posete klær bør unngås, siden de komprimeres i bæreselen og dermed ikke holder så godt på varmen.

5. Pass på å bruke bæreselen riktig for optimal komfort

Vi vet at noen av dere kanskje synes at det er kjedelig å lese bruksanvisningen, men av og til kan det være veldig nyttig. Bæreseler er veldig forskjellige, og nesten alle har ulike instruksjoner for hvordan de skal festes på riktig måte. Hvis du bruker feil innstillinger, som for eksempel at du har midjebeltet for lavt, kan det hende at komforten og sikkerheten ikke er optimal. Så ta en rask titt i bruksanvisningen eller se en instruksjonsvideo av bæreselen på nett.

Babywearing_Haven-straps_do-and-dont

 

BeSafe's bæresele, Newborn Haven:

BeSafe's bæresele, Haven:

 

 

*Kilde: http://www.besafe.com

 

 

© Barnesetebutikken