google-site-verification=5vCEifpWvmJiTTKJ0zCyWlp1nrUym7_gB_yNtMqcyxc Gå til innholdet

Å være gravid i bil

Som gravid ønsker du å beskytte deg selv og barnet. Bruk alltid bilbelte, og pass på at det er plassert riktig så det beskytter dere begge mot skader ved en eventuell ulykke.  

Slik bruker du beltet riktig som gravid

  • Hoftebeltet plasserer du under magen, på hoftene.
  • Som gravid er det ekstra viktig å passe på at beltet ligger under magen og er stramt slik at det ikke sklir opp på magen.
  • Plasser skulderbeltet ved siden av magen, mellom brystene og midt på skulder. Legg aldri beltet oppå magen, under armen eller bak ryggen!
  • Beltet skal alltid ligge tett inntil kroppen så ta av tykke ytterklær.

 

39 % av gravide brukte bilbelte feil! 

Folksam har sammen med Stiftelsen Chalmers Industriteknik

gjennomført en undersøkelse i Sverige som viste at 39 % av gravide bruker bilbeltet feil!

Den vanligste feilen er at diagonalbeltet ikke blir plassert riktig. 

Les mer om undersøkelsen på Folksam sine nettsider.

 

Å kjøre bil som gravid

Når du kjører bil bør du skyve setet så langt tilbake du kan. Pass på at du fortsatt når pedalene uten problemer. Sent i graviditeten er det best å være passasjer, og skyve setet så langt bak som mulig.

Produkter for gravide

Det finnes flere produkter på markedet som er ment å være et tillegg til bilbelte for gravide. Disse produktene skal hjelpe til med å styre hoftebeltet unna magen. Fordi det ikke finnes noen krav til kollisjonstester er disse å regne som komfortprodukt.

Ett belte – to liv

Når du beskytter deg selv i bilen med trepunktsbeltet, kan du også beskytte ditt barn ved å plassere beltet under magen. BeSafes gravidbelter, BeSafe Pregnant iZi FIX og BeSafe Pregnant, sørger for at bilbeltet blir ført vekk fra magen og ned mot hoftebenet. På den måten sikrer du ditt ufødte barn ved en eventuell kollikson eller en hard oppbremsing.

Foruten økt sikkerhet, vil gravidbeltet fra BeSafe også gi den vordende mor ekstra komfort ved bilturer ved at bilbeltet holder seg under magen og ikke må dyttes ned mens man kjører.

BeSafe gravidbelte – Hvordan det fungerer

Ved en kollisjon blir et voksent menneske kastet frem med en kraft tilsvarende til 3-5 tonn. Fosteret risikerer derfor å bli utsatt for alvorlige skader.

Ved en hard oppbremsing eller en kollisjon er presset mot magen og fosteret så voldsomt at barnet risikerer å bli utsatt for alvorlige skader hvis trepunktsbeltet ikke er riktig plassert. BeSafes gravidbelte sørger for at beltet blir ført vekk fra magen ved å plassere den mot hoftebenet. På den måte blir presset ført vekk fra barnet og beltet fungerer som det skal da det er korrekt plassert.

Øker både sikkerheten og komforten

Foruten økt sikkerhet får du maksimal komfort når du bruker BeSafe gravidbelte. Ved å plassere bilbeltet under magen og over hoften, reduseres ukomfortabelt press over magen når man kjører bil.

© Barnesetebutikken