google-site-verification=5vCEifpWvmJiTTKJ0zCyWlp1nrUym7_gB_yNtMqcyxc Gå til innholdet

BeSafe Newborn Haven bæresele - Vinneren av prisen "Beste sele til nyfødt 2023" av Foreldresiden

Test: BeSafe Newborn Haven bæresele -

Beste sele til nyfødt 2023

BeSafe er et norsk firma, hovedsakelig kjent for deres svært sikre og kvalitetsmessige bilstoler. Nå har de imidlertid også lansert to nye bæreseler; BeSafe Haven og BeSafe Newborn Haven. De to modellene er relativt like, men Newborn Haven er spesielt tilpasset nyfødte og kan brukes fra barnet er nyfødt (3,2 kg) og opptil ca. ett års alder (og 11 kg).

 

Generell info

BeSafe Newborn Haven er en ergonomisk og IHDI-anerkjent full-klips bæresele med et gjennomført og enkelt design. Det første vi reagerer på når vi tar den ut av esken er at selen er bemerkelsesverdig myk - faktisk, den mykeste av alle seler vi har testet! Ikke bare er materialene myke, de er også bærekraftige, med TENCEL™ lyocell* brukt på innsiden - et materiale laget av bærekraftig tre og en produksjonsprosess som krever 10–20 ganger mindre vann enn bomull - og resirkulert polyester på utsiden, som krever 59 % mindre energi i produksjonen enn ny polyester. Selen kommer i fire ulike farger, ensfarget på utsiden, med et søtt mønster på innsiden.

Nydelig myk sele, både på innsiden og på utsiden

Komfort:

BeSafe Newborn Haven er designet med de aller minste i tankene, noe som betyr at den kun kan brukes opp til ca 1 år og kun til innovervendt bæring på magen. Vi synes imidlertid det er verdt det, for små, nyfødte babyer har ofte helt andre behov i en bæresele enn en treåring. Det er heller ikke alle som har behov eller ønske om å bære i sele lengre enn til rundt 1 års alder.  Seler med lang brukstid skal dekke mange behov som høy vekt, ulike størrelser på barnet og flere bæreposisjoner, noe som ikke alltid gjør dem ideelle for en nyfødt baby. Seler med lang brukstid er gjerne mer klumpete og kompliserte for å tåle høy vekt og kunne tilpasses et stort spenn av barn. Fordi Newborn Haven ikke har dette fokuset, er den både enklere, mykere og et mye bedre alternativ for en nyfødt baby. 

Vi opplever at selens utforming og utrolig myke stoff gjør at barnet sitter komfortabelt, og får den gode ergonomsike C-formen i ryggen, kne-til-kne-støtte og dyp M-stilling i bena. Siden selen verken er klumpete, stiv eller grov i stoffet, men snarere uvanlig myk og god, føles det mye mer naturlig å skulle plassere en nyfødt baby i denne, sammenlignet med andre tradisjonelle fullklipsseler. Vi liker særlig godt hvordan selen er designet til å støtte opp om armene til den nyfødte babyen slik at de holdes oppe i en naturlig stilling. Hodestøtten kan justeres og er lett å tilpasse slik at barnet får god støtte før det kan holde hodet selv, og ved søvn. 

Også for den som bærer er selen uvanlig komfortabel, særlig på grunn av det myke stoffet og fordi den ikke oppleves tykk og klumpete på tross av at det er en full-klips-sele. Det brede magebeltet og polstrede skulderstroppene fordeler vekten jevnt. Du kan også spre stoffet over skuldrene for ytterligere avlastning og vektfordeling, noe som gir en komfortopplevelse som likner et sjal. Rent komfort-messig synes vi denne full-klips-selen på mange måter føles som et sjal, både for baby og bærer. 

Selen har ingen harde eller klumpete partier på innsiden, men er utrolig myk og behagelig

Brukervennlighet:

BeSafe Newborn Haven er enkel å mestre, og vi må berømme denne selen for dens tydelige instruksjoner direkte på selve produktet, noe som gjør det enklere å fortløpende stille inn riktig ift. barnets alder. Før du tar den på er det kun en innstilling du behøver å forholde deg til, og det er på frontpanelet der du justerer to knapper i forhold til om barnet er under eller over 5 måneder. Her er det brodert diskret inn i stoffet hvilken knapp du skal velge (over eller under 5 mnd - BILDE). Dette behøver du kun å gjøre en gang, så i det daglige er det bare å ta selen rett på. I tillegg finnes det en valgfri innstilling i selve skulderstroppen der du kan kneppe den inn for å gi bedre plass til babyens hode. 

Instruksjoner diskret sydd inn i stoffet

Måten selen tas på er ganske standard slik man kjenner fra andre full-klips-seler; du fester magebeltet, tar baby til brystet og krysser selene bak på ryggen. Det som imidlertid er mer unikt med denne selen er selve klipsene du fester selene med, som er betydelig enklere å klipse på enn vanlige spenner. Disse unike spennene gjør det enkelt å både feste og løsne selen, og forenkler prosessen med å ta selen av og på alene - særlig når man samtidig må holde barnet. 

Meget enkle og brukervennlige klips

‍Selen har en integrert hodestøtte som er lett å justere og tilpasse, samt to skjulte lommer i midjebeltet som er enkle å nå og praktiske å bruke. Det er flere seler på markedet som har oppbevaringslommer, men ofte er disse store, klumpete og i tillegg vanskelig å komme til og bruke. Lommene på BeSafe Newborn Haven er diskrete og i tillegg praktiske og enkle å komme til. 

Styrker

  • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
  • Perfekt tilpasset nyfødte
  • Svært myk og komfortabel både for bærer og barn
  • Mulighet for å brette skulderstropper ut gir god vektdistribusjon
  • Laget av bærekraftige materialer
  • Enkel å bruke med tydelige instruksjoner direkte på produktet
  • Unike klips som gjør det enklere å håndtere selen alene
  • Skjulte, men lett tilgjengelige og praktiske oppbevaringslommer i midjebeltet

Svakheter

  • Begrenset brukstid: Selen kan kun brukes fra barnet er nyfødt til det er ca ett år gammelt (eller veier 11 kg)
  • Begrenset fleksibilitet: Selen er kun designet for innovervendt bæring

Konklusjon:

Hvis du ønsker deg en enkel, myk og ikke minst fin sele spesielt tilpasset det nyfødte barnet er denne selen et svært godt valg. Her får du en brukervennlig full-klips-sele laget i bærekraftige og myke materialer som bidrar til en komfortabel opplevelse for både barn og bærer. Selen har kort brukstid (opp til 1 år) og kun en bæreposisjon, men er til gjengjeld helt perfekt det første året av barnets liv - som også kanskje er den tiden du bærer aller mest.

BeSafe Newborn Haven kåres Beste sele til nyfødt 2023.

 

‍Kilde: Test: BeSafe Newborn Haven bæresele - Beste sele til nyfødt 2023 (foreldresiden.no)

© Barnesetebutikken